10 факта за храната, които (не) знаете! (част 2)
29.06.2017
След като разгледахме няколко интересни факти за храната в "10 факта за храната, които (не) знаете" решихме да споделим още 10 изумителни и интересни знания. Ето ги и тях:
- Най-употребявания продукт за закуска е именно яйцето
- Доматът, тиквата и краставицата всъщност са плодове
- Голяма част от населението използва насекоми в менюто си
- Около 5 години от живота на човек преминава в консумиране на храна
- Пеперудите използват краката си за да проверят вкуса на храната
- Лимонът има по-високо съдържание на захар от ягодите
- Крушата е плод, който расте отвътре навън
- Червеите имат вкус на пържен бекон
- Ананасът е международен символ на гостоприемството
- Лукът е кръстен на латинската дума „cepa“, което означава голяма перла