0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

5 храни, които носят щастие!

5 храни, които носят щастие!

21.08.2019

Освен, че храната е гориво, което движи организма ни, тя носи и много други положителни неща за нашето цялостно щастие. Вероятно сте се замисляли по темата за щастието и храната и сте открили, че някои храни Ви носят щастие повече от други. Тази статия описва някои от храните, които носят щастие на организма ни. Бъдете отговорни към тялото и щастието си като ги консумирате понякога.

  1. Люти храни.

Chilly

Не всеки е любител на пикантните храни, но се оказва че те са част от щастието на нашето тяло. Това е така, защото лютите ястия повишават нивата на ендорфин (мулекулите на щастието). Колкото по-люто, толкова по-леко на душата.

  1. Цитруси.

Oranges

Освен, че са летни и свежи плодове, цитрусите допринасят за укрепването на нервната система. Те съдържат витамин Ц и Б, които са от изключителна важност за здравето и спокойствието ни.

  1. Авокадо.

Avocado

Замисляли ли сте се защо мексиканците пеят и танцуват изпълнени с щастие след пировете си. Тяхната трапеза задължително включва гуакамоле, а то се приготвя с авокадо. Само по себе си авокадото повишава ендорфините.

  1. Кафе.

Coffee

Според изследване публикувано в Archives of Internal Medicine, жените пиещи по 2-3 чаши нормално кафе на ден имат много по-малък шанс за развиване на депресия от тези, които пият по 1 чаша или не пият кафе

  1. Грил сандвич от Le Chef. 

Grill Sandwich

Няма как да не споменем неустоимите грил сандвичи, които правят всеки щастлив. Комбинацията от зеленолистни, картофи, хумус и още полезни съставки, допринасят за цялостното настроение на човека, който си хапва. Вкусната храна носи щастие!

Не забравяйте, че най-важното нещо е да хапвате, това което Ви прави щастливи. Включвайте много зеленолистни, люти храни, фрешове и пийте кафе всяка сутрин. А за вечеря не пропускайте да минете през Le Chef за пълно щастие и добър завършек на деня.