0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

5 храни за перфектна форма

5 храни за перфектна форма

03.05.2016

1. Зелен боб

Зелен боб

Според последното изследване на Лондонския университет 80% от всички участници, които увеличават приема на фибри с по 15 грама дневно,отчитат намаление в теглото си. Зеленият боб е много полезен и пълен с фибри, а и да не забравяме, че е част от нашата национална кухна.

2. Сьомга

Сьомга

Сьомгата е изключително богата на Омега 3 мастни киселини. В едно проучване, публикувано по-рано тази година в американски вестник на медицинската практика, изследователите установили, че тези, които всяка седмица ядат малко повече от 200 грама риба,богата на Омега 3,при тях намалява развитието на предракови кожни лезии с почти 30 процента. Учените смятат, че омега-3 мастни киселини действат като щит на клетъчните стени и ги предпазват от развите на недоброкачествени агенти.

3. Боровинки

Боровинки

Тези толкова вкусни плодове могат да Ви спасят живота. Те намаляват нивата на холестерола и по този начин Ви предпазват от заболявания на сърцето. Разнообразната гама от полифеноли, благоприятни за здравето растителни съединения, които включват антоцианини и елагова киселина, са само част от полезните вещества при тези малки, но чудотворни плодчета.

4. Диня

Диня

На всички ни е ясно, че водата е много по-полезна от нейните заместители. Точно поради тази причина динята, която е изградена от 92% вода, е толкова полезна за вашето здраве и добър външен вид. Освен това естествените витамини, които приемате с яденето на диня,повишават имунитета Ви срещу болестни състояния.

5. Домати

Домати

Този плод е с високо съдържание на витамин C и има положителен ефект върху вашето здравословно състояние. Разбира се, той е част от нашата народна кухня и много от нас го хапват. Въпросът тук е,че този плод трябва да се употребява ежедневно за по-добри резултати.

За да се чувствате и изглеждате добре, трябва да съставите една балансирана диета между тези главни здравословни храни.