0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

5 причини, които ни карат да сме гладни постоянно

5 причини, които ни карат да сме гладни постоянно

23.01.2019

Има дни, в които не можем да спрем да ядем, а причината за това е почти неизвестна. Често искаме да отслабнем и да влезем във форма, но желанието за вкусотии ни отдалечава от това. Днес ще Ви разкажем малко за нещата, които ни карат да ядем постоянно и по много.

  1. Дехидратация.

Една от основните причини е дехидратацията на организма. Когато сме жадни, импулсите които се изпращат до мозъка се приемат също и за наличие на глад. Така, че преди да започнете да хапвате, изпийте чаша вода и изчакайте.

  1. Скука.

Когато мозъкът ни не е зает с ангажименти, той мисли за храна. Вероятно Ви се е случвало да си задавате въпроса „Какво има в хладилника?“, когато нямате никакви задължения и си почивате.

  1. Преяждане.

Когато преядете преди сън, на сутринта задължително се събуждате прегладнели. Това се случва почти винаги, така че избягвайте да хапвате облилно преди времето за лягане.

  1. Период на стрес.

Когато организмът е под стрес Вие се храните повече. Храната помага за възстановяването на енергията, която сте изхабили при борбата с тревожността.  Разбира се има случаи, в които хората под стрес спират да се хранят.

  1. ПМС при жените.

При жените често се явява силен глад преди менструация. Това се дължи на хормоните, които са се развихрили по това време на месеца.