0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

5 странни храни, които определено ще те изненадат!

5 странни храни, които определено ще те изненадат!

19.11.2019

Тъкмо да си помислим, че сме видели всякакви деликатеси и извратени комбинации от храни, намираме още странни и удивителни вкусове. Интересното е, че хората сами измислят подобни „вкусотии“ и ги превръщат в деликатеси. Спираме с излишните разсъждения и преминаваме към представянето на едни от най-странните храни в света.

  1. Цяла сурова херинга.

Сурова херинга

Когато чуем сурова риба, си представяме нещо нормално и вкусно като суши например. Какво ако Ви кажем, че в Холандия хапват цяла сурова херинга директно с карантийте вътре. Звучи ли вкусно? Явно е, щом толкова хора в тази държава си хапват от него.

  1. Деликатесът – миризливка в Индонезия.

Миризливка

Колкото и да мразим смрадливите буболечки тук, в далечна Индонезия ги хапват като снакс. Казват, че били свежи и вкусни. За тях вероятно е така, но за нас си остават гадинки, от които се опитваме да се отървем.

  1. Суров октопод.

Този така жилав морски деликатес е любим в Китай. Там дори не се налага да си правят труда да го приготвят, защото обичат да го консумират суров. Начинът, по който се гарнира е с краставици и моркови. Вкусно?

Суров октопод

  1. Дървесни гъсеници.

Космати и противни, но явно вкусни – гъсениците са деликатес в Африка. Там предпочитат да ги готвят на супа и да си хапват това така интересно ястие.

Супа от гъсеници

  1. Изгнила соя.

Соята е изключително вкусна и полезна за здравето. Ние предпочитаме да я консумираме, когато е годна за употреба, но приятелите от далечна Азия я предпочитат изгнила. Точно така!

Изгнила соя

Както сме казвали много пъти, важно е да се опитват нови деликатеси и странни храни. Но смееш ли да опиташ някоя от тези, които написахме в тази статия?