0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

5 вредни комбинации на храни

5 вредни комбинации на храни

29.01.2019

Всички обичаме да комбинираме разнообразни храни или вкусни напитки. Истината обаче, е че сред любимите ни комбинации се крият някои доста вредни съотношения. Днес ще разгледаме някои от тях, за да Ви помогнем да бъдете отговорни към здравето си, като ги избягвате.

  1. Бира с ядки.

Една любима комбинация, която определено ще Ви е трудно да оставите настрана от менюто си. Ядките са тежка храна, а освен това и солена, това води до по-голяма консумация на бира и съответно дехидратиране на организма. Внимавайте с количествата, които поглъщате!

Бира с ядки.

  1. Два източника на протеин (например яйца + бекон).

Голямата концентрация на протеини е трудна за обработване и изисква разход на енергия. Никога не консумирайте голямо количество протеин, по скоро го разделете на порции.

Бекон+яйца

  1. Закуска „кафе + сандвич“

Сутрешният прием на вещества е един от най-важните. Опитвайте се да намирате време, в което да организирате менюто си. И най-вече избягвайте тестени закуски с кафето си, защото това ще доведе до скок в кръвната захар.

Закуска

  1. Банани и прясно мляко.

Невероятно вкусна комбинация, която обаче не е сред най-полезните. Тъй като млякото се разгражда бавно, а бананите бързо ще се случи ферментация на плодовете. Опитвайте се да ги разделяте в менюто си.

Банани и прясно мляко.

  1. Кексчета + плодов сок.

Високото съдържание на захар, ще повиши нивата на кръвната захар. Това ще доведе организма до стрес, който ще Ви се отрази като отпадналост. Освен това и двата продукта са с високо съдържание на калории, но не и на полезност.

Кексчета с плодов сок.

Съществуват още много комбинации, които ще Ви изненадат и накарат да се замислите. Ще продължим с тях в друга статия. Грижете се за тялото си, защото то е Ваше за цял живот.