0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

5 вредни навика, които всеки има (Мит или истина)

5 вредни навика, които всеки има (Мит или истина)

31.08.2018

Често правим неща, които си мислим за правилни, но всъщност не са. Днес ще си говорим за митове и истини, които срещаме в ежедневието си. Ето ги и тях!

  1. Да поспя ли след обяд?

Някои хора си мислят, че могат да поспят след обедното хапване без това да е вредно за тях. Истината обаче, е че сънят след хранене е вреден и от него се пълнее. Ако искаш да избегнеш излишните килограми, хапни и се разходи, а после поспи.

  1. С будилник или без?

Често си мислим, че можем да наваксаме липсата на сън през уикенда, истината обаче е, че са ни нужни точно определени часове (7 – 8 часа) всяка нощ за да се наспим пълноценно.

  1. Перфектно чисто?

Хората, които чистят дома си до безупречност трябва да знаят, че това не помага особено на здравето им. Маниакалната чистота води до алергии.

  1. С раница или без?

Раниците са си изградили имиджа на аксесоар за най-удобно пренасяне на багаж. И това е вярно! Но истината, е че тя трябва да бъде разположена пет сантиметра над кръста и всички каишки по нея да бъдат затегнати.

  1. Слънчеви очила?

Някои хора се питат, дали всички очила ни предпазват от слънцето. Истината, е че не е така. От силните слънчеви лъчи ни предпазват само висококачествените очила, които имат защита.