0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

6 храни, които не трябва да ядем на празен стомах

6 храни, които не трябва да ядем на празен стомах

29.08.2019

Всички обичаме да ядем, но малко от нас се замислят за храната, която консумират и нейния ефект върху тялото. Трябва да внимаваме особено какво ядем на гладно, защото някои храни могат да ни причинят дискомфорт, когато ги консумираме на празен стомах. В следващите редове ще изброим няколко храни, които не трябва да се консумирате за закуска.

1. Домати

Домат

Таниловата киселина, която доматите съдържат повишава киселинността в стомаха и може да доведе до язва и стомашен дискомфорт. Препоръчително е да добавяме домат в менюто си за обяд или вечеря, когато стомахът ни не е празен.

2. Краставици.

Краставици

Краставиците, както и останалите зеленчуци са чудесен източник на аминокиселини, но не са подходящи за консумация на гладно. Те могат да предизвикат подуване на корема, а също така и болки, които да развалят ежедневието.

3. Сладко.

Кексчета

Любимите сладкиши за закуска повишават нивата на инсулин, което увеличава натоварването на панкреаса. Внимавайте с консумацията на силно подсладени и шоколадови вкусотии за закуска.

4. Подправки.

Подправки

Избягвайте силно овкусените с подправки храни за закуска. Те ще доведат до киселини и дискомфорт във Вашето ежедневие.

5. Студени газирани напитки.

Напитка

Знаем колко е хубаво да започнеш деня със студена газирана напитка, особено през лятото. Истината обаче, е че тези любими питиета вредят на кръвообращението на стомаха, като свиват кръвоносните съдове на локално ниво. По този начин храната се обработва трудно и бавно, което взема от Вашата енергия за деня.

6.Кисело мляко.

Кисело мляко

Киселото мляко не вреди, но и не помага. Бактериите, които то съдържа, спомагат за храносмилането. Тъй като на празен стомах няма какво да бъде обработено, киселото мляко не върши нищо.