0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

6 храни за по-силен имунитет!

6 храни за по-силен имунитет!

01.02.2021

Почти година живеем в малко по-различен свят. С времето свикнахме да се грижим за себе си и за нашето здраве по-естествен начин. Научихме, че е важно да пазим себе си и другите и да споделяме трудностите, които ни връхлетяха. Днес ще си поговорим за храните, които ще ни помогнат да засилим имунитета си по естествен начин.

  1. Броколи.

Броколи

Зеленото богатство на зеленчуците – броколи, е една от най-полезните супер храни за силен имунитет. То съдържа в себе си голяма доза витамини C, A и E + фибри и различни минерали. Една от тайните за запазването на на качествата му е да го готвим на пара или да го консумираме сурово.

  1. Спанак.

Спанак

Продължаваме напред със зеленолистните. В списъка с имуностимулиращи храни попада и спанакът. Вероятно си спомняте детското предаване „Попай Моряка“, където самият Попай хапваше спанак за да стане по-силен. Също богат на витамин C, освен това спомагащ за детоксикацията на организма и борбата с инфекциите.

  1. Лимон.

Лимон

Кисел, не много вкусен, но пък изключително полезен – това е лимонът. При консумация на лимон ежедневно повишаваме нивата на витамин C и спомагаме за изхвърлянето на токсините. Ако не обичате да хапвате от киселото вълшебство, то можете да накиснете резен лимон в чаша с вода и да я изпиете.

  1. Чесън.

Чесан

Ароматния помощник в готварството – чесънът е също полезен за здравето. Той спомага за борбата с инфекциите и освен това намаля кръвното налягане по естествен начин.

  1. Пчелни продукти.

Мед

Мед, Клеева тинктура, пчелен прашец и всички пчелни продукти са изключително полезни за имунната система. Консумацията им помага за изграждането на силен имунитет, който предпазва организма от вирусни инфекции.

  1. Куркума.

Куркума

Позната от далечна Индия, куркумата е изключително ценна в кухнята. Вероятно сте чували за „златното мляко“, което се приготвя много лесно и се пие всяка вечер преди лягане. Но дори и да не правите тази напитка, можете да прибавяте куркумата във всяко ястие.

Важно е да държим нивото си на позитивност високо, защото това оказва голямо влияние на здравословното ни състояние и е ключът към пълноценен живот. Бъдете здрави и щастливи и радвайте себе си с нещо вкусно всеки ден!