0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

7 трика за перфектния бургер!

7 трика за перфектния бургер!

07.10.2016

Представяме няколко малки трика, с които да направите вашите бургери още по-вкусни и сочни, за да може да им се насладите изцяло.

1. Избора на месо

На първо място месото трябва да бъде прясно, още по-добре ще е ако отидете в някой магазин за транжиране и поискате на място да Ви го смелят. Едно от е най-подходящите меса ,които може да използвате е говеждото, но няма проблем да използвате и друг вид месо. По-важното в този случай е да се стремите съотношението между месото и мазнините (70 % месо и 30 % мазнини). Много от Вас се притесняват за здравето си, решението е просто – направете малко по-малко кюфтенце вместо да правите компромис с вкуса.

Избор на месо

2. Подправките

Внимателният им подбор и грижите към храната са комбинация от неописуем вкус и самодоволство. Хубавите прясно набрани подправки винаги ще са най-добрият вариант за овкусяване на вашият бургер, но не лош вариант са сухите им заместители. Винаги трябва да се стремите към вкусовите си предпочитания и да добавяте любимите си подправки.

Подправки

П.с. стремете се да добявате солта посредствено преди термичната обработка на месото, за да може то да остане сочно.

3. Оформете ги правилно

За да си направите кюфтетата с еднаква форма и размери може да използвате помоща на кулинарен пръстен или голяма чаша. Направете ги с малко по-голяма форма от питките, защото при изпичането им ще се свият. Внимавайте да не прекалите с натиска върху тях, хубаво е тяхната дебелина да бъде около половин сантиметър и да тежат някъде около 200 грама.

Правилно оформяне

4. Оставете ги за малко в хладилника

Хубаво е след като сте овкусили и оформили кюфтетата да ги поставите в хладилника за да си „починат” за да се стегнат и поемат ароматите на останалите компоненти. През това време може да си приготвите соса и да си нарежете останалите продукти.

Хладилник

5. Вдлъбнатина в центъра.

Преди да поставите бургерите на грила, използвайте палеца си, за да се направи нещо като дупка в горната им част. По този начин соковете ще останат където им е мястото и няма да се загубят при приготвяването им.

Вдлъбнатина в центъра

6. Ограничете обръщанията

Гледайте да избегнете честото обръщане на кюфтетата, може да започнете като поставите първоначално месото в центъра на грила, а след това може да го преместите в края. Необходими са им около 6-7 мунити за средното им изпичане от двете страни.

Обръщане

7. Нека си почине

Помните ли как казахме, че трябва да имате търпението по време на приготвянето на бургери? Това е още по-трудно да се направи, когато вече са готови. Точно както пържолата, бургерите се нуждаят от почивка, така че соковете да могат да се преразпределят навсякъде и да получим възможно най-сочния бургер.

Почивка

И на последно място яжте бургера наобратно (дъното нагоре) за да може да не изпада съдържанието му. Отдайте се изцяло на тях с любимата напитка.

Тези трикове ще Ви помогнат да преминете на следващото ниво при приготвянето на вашите бургери. А на Вие имате ли си свои любими трикове за приготвянето на бургери и какви са те?