0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

Есенно пречистване

Есенно пречистване

30.09.2018

Ето, че есента настъпи бързо и неусетно. Студ и вятър ни напомниха, че е време да забравим за слънчевите моменти и да преминем към есенно пречистване, посрещайки зимата здрави и готови за нея. Днес ще Ви разкажем за няколко храни, които ще Ви помогнат да пречистите организма си, ето ги и тях:

Лимони

Колкото и да не обичаме киселите лимони, трябва да пренебрегнем чувството на нежелание и да пием лимонов сок или да ядем лимони, защото както знаем те имат високо съдържание на витамин „Ц”. Ето и една рецепта за пречистване – мед, лимонов сок и вода.

Зелен чай

Продължаваме с напитките, които ще Ви помогнат да изкарате токсините от тялото си. На второ място поставихме зеления чай, защото той е известен със свойствата си спомагащи детоксикацията на тялото. Освен това зеленият чай ни помага да се преборим със задържането на течности.

Цвекло

Цвеклото помага за нормалното протичане на храносмилането, освен това съдържа минерали, фосфор,силиции, калии и бор, които са важни за цялостното състояние на организма. Пийте прясно изцеден сок от цвекло за да спомогнете пречистването на организма си през есенния сезон.

Плодове

Не забравяйте да хапвате плодове през есента. Те са важни, защото насищат тялото ни с витамини и микроелементи. Консумирайте плодове редовно, но в малки количества.

Подгответе се за зимата подобаващо, все пак тя е доста по-дълга от любимото ни лято. Желаем Ви прекрасна и топла есен!