0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

Есенно пречистване на организма с 5 храни

Есенно пречистване на организма с 5 храни

27.09.2019

Ето, че лятото отмина и дойде време да се приготвим за зимата. Освен, че трябва да приберем любимите рокли и тениски, се налага и да направим детоксикация на тялото си. Необходимостта от това да пречистваме организма си когато преминаваме от един сезон в друг е профилактика, която влияе благоприятно върху цялостното ни здраве. В текущата статия ще Ви предложим пет храни, които ще Ви помогнат да пречистите организма си.

  1. Лимон - кисел, но полезен!

Лимони

Както сами знаете, лимонът е много важен за пречистването, а и за подсилването на организма. Добавяйте лимони и техният сок към всичко, което Ви позволява. Един от най-добрите трикове за пречистване е да пиете вода с резен лимон всяка сутрин на гладно.

  1. Зелен чай - богатството на природата!

Зелен чай

Говорейки за пречистване, няма как да не включим безценния зелен чай. Ползите, които носи са не само пречистващи, но и обогатяващи. Тази вълшебна напитка ще Ви помогне да се отървете от излишните течности, които се задържат в тялото.

  1. Плодове най-добрият приятел на човека!

Плодове

След като обсъдихме две напитки за пречистване е време да опишем и частта със снабдяването и добиването на витамини. Витамините, които се съдържат в плодовете са перфектни за снабдяване на организма със сили и имунитет за зимата. Не случайно съществува поговорката "Яж по една ябълка на ден, за да държиш доктора далеч!"

  1. Цвекло - есенно богатство!

Цвекло

Перфектният антиоксидант, но също така и снабдител на полезни витамини. Сокът от цвекло (в комбинация с моркови) пречиства черния дроб след няколко дни консумация.

  1. Куркума - златното чудо!

Куркума

Благодарни сме на далечната Индия за този златен прах, който подсилва имунната система и пречиства нечистотите в организма ни. Ако не сте чували за куркумата е време да прочетете малко за нея и за златното мляко!

Грижете се за организма си и го подгответе добре за зимните месеци! Имунната система е много важна за избягването на гриповете, които предстоят! Приятна детоксикация!