0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

Гауда - история с вкус на сирене

Гауда - история с вкус на сирене

22.08.2017

Сирената са важна част от рецептите ни, затова решихме да Ви разкажем за една от любимите ни разновидности (която намира място в сандвича Куатро Формаджи) - сиренето Гауда.

Малко хора знаят, че името на сиренето Гауда произлиза от град със същото название, намиращ се в Холандия. Разбира се, че Холандия е сътворила такъв прекрасен вкус, все пак е известна с изключителните сирена и многообразните вкусове. Там можете да откриете традиционния вариант, произведен по истинската рецепта. Разбира се и негови разновидности, които са не по-малко впечатляващи.

Традиционното производство на Гауда включва пълномаслено краве мляко, което го прави доста калорично. В днешно време, обаче има варианти, които позволяват създаването на по-нискокалорични варианти. Освен това новите рецепти за гауда с козе и овче сирене, имат пикантен и атрактивен вкус, който определено ще Ви впечатли.

След разпространяването на този вид сирене из целият свят, неговите разновидности са толкова много, че всяка е по-атрактивна от предходната. Например гауда с орехи, домати и маслини - звучи свежо, нали?

Едно от сирената, които трябва да опитате задължително през живота си е именно Гауда. Би било хубаво да се сдобиете с традиционното сирене от вида, но и неговите разновидности също не са за изпускане. Нашият съвет е да не забравяте да опитвате нови вкусове, защото всяко ново нещо има неустоим чар. Приятно хапване!