0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

Какво да хапваме през лятото?

Какво да хапваме през лятото?

30.05.2018

Слънцето пече по-често, позитивните мисли преобладават... с две думи – лято е! Дойде времето за плаж и летни курорти. Разбира се, наложително e да влезем във форма след тежките зимни вкусотии, които похапвахме. Но какво да включва менюто ни?

За предпочитане е да наблегнем на зеленчуците и плодовете, съответно да избягваме тестените изделия и тежките храни. Освен това е важно да хидратираме кожата си добре и да приемаме много течности. Подходящи са плодовете с водно съдържание като диня, пъпеш и праскови. Зеленчуците, които летният сезон ни предлага са краставици и домати, които също помагат за набавянето на необходимите течности и минерали за организма. През лятото би следвало да намалим консумацията на мазни меса и кореноплодните зеленчуци. Също така използването на свежи подправки (копър и магданоз) при приготвянето на храната е препоръчително

Относно любителите на месо, за предпочитане е през лятото да се хапват повече пилешко и риба, защото са леки и богати на нужните вещества за организма. Мазните, червени меса оставете за зимата!

Идеалната комбинация за лятното меню е съчетание от салата, риба, фреш, кисело мляко и много вода. Не забравяйте да включвате тези храни в менюто си и освен, че ще сте здрави, ще бъдете и в перфектна форма.