0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

Какво не бива да хапваме преди сън?

Какво не бива да хапваме преди сън?

11.02.2017

Храната може да бъде изключително примамлива стръв за нощните гладници. Но някои от изкушаващите вкусотии не бива да консумираме точно преди сън, защото рискуваме да си навлечем неприятни последици. Ето ги и храните, които трябва да заключим в най-горния шкаф точно след редовната вечеря:

Първата заключена храна е шоколадът! Колкото и примамливо да звучи идеята да си хапнем едно парченце точно преди сън, не трябва да го правим. Шоколадът допринася за инсомнията, защото съдържа достатъчно количество кофеин за да ни разбуди точно преди заспиване.

Второто изкушение, което трябва да скрием са пикантните храни! Лютите сосове и храни се храносмилат доста по-трудно от останалите, по този начин пречат на съня и ни събуждат многократно в късните часове. Без пикантни пържени крилца преди сън!

Напълно изключваме кафето преди лягане! Кофеинът ще Ви събуди задължително и след това ще Ви отнеме много време да се успокоите и да кажете „Лека нощ“ Ако има как пропуснете кафето в късните часове.

Заключваме в най-горния шкаф джънк храните и мазните ястия! Не си позволявайте да ядете тежка храна точно преди сън, защото рискувате да преядете. Следва тежко усещане в стомаха, евентуални кошмари и неспокоен сън.

Избягвайте да похапвате или пиете изброените храни преди сън за да си осигурите спокойна нощ и да сте свежи на другия ден.