0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

Какво трябва да има на новогодишната трапеза?

Какво трябва да има на новогодишната трапеза?

20.12.2018

2018 година отлетя неусетно и дойде време да потеглим към новата 2019. Как ще я посрещнем зависи от нас, затова запрятайте ръкави и започвайте да приготвяте красоти за трапезата и декорациите. Много е важно да посрещнем годината добре, за да бъде и тя самата хубава и успешна. Сега ще Ви дадем и няколко съвета за новогодишните вкусотии и настроение.

На първо място е важно новогодишната трапеза да е отрупана с много и вкусни неща, за да може цялата следваща година да е изобилна и изпълнена с всичко хубаво. Някои от задължителните храни, които трябва да има на масата са свинско месо, пуешко месо, жито, чесън, мед, орехи и други. Друга важна част от трапезата заемат питата с паричката, баницата с късметите и шампанското, без които няма накъде. Останалото зависи от Вас, както казахме колкото повече неща има, толкова по-богата ще бъде годината, така че не се пестете.

Още една част, която е от изключителна важност при приготовленията за новогодишната нощ са декорациите и украсата. Освен, че трябва да е вкусно, следва да е и красиво. В средата на трапезата се слага борова клонка, а празнуващите са облечени красиво и празнично. Знаем, че както посрещнеш годината, тя ще е такава.

По традиция, когато настъпи новата година най-големият мъж в семейството завърта баницата и всеки взема парчето, което е срещу него. Това е неговият късмет за новата година. Но предполагаме, това вече го знаете. Най-важната част от празника е да се забавляваме и да прекараме време с приятели и роднини. Весело посрещане, приятели!