0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

Хората са пристрастени към храната!

Хората са пристрастени към храната!

17.03.2017

Определено има храни, към които сме пристрастени! Не си въобразявате, че след първата хапка искате още и още. Така е! Според проучвания, храните които ни карат да искаме да хапваме по много от тях са няколко на брой. Ето ги и тях:

Пица

Пица

На първо място е любимата ни пица. Толкова ароматна и наситена с вкусове от различните комбинации на продуктите, че няма как да не прекалиш.

Шоколад

Шоколад

Няма място за коментар относно това неустоимо изкушение, особено в среднощните часове. Все пак за препоръчване е да хапваме черен шоколад, защото е полезен (в умерени количества, разбира се).

Американските бисквитки (cookies)

Американски бисквити

Сладки, вкусни и шоколадови. Особено добри за вечерни събирания и за добавка към кино вечер. Естествено са опасни, защото не спираш докато не ги изядеш.

Чипс

Чипс

Не е изненада, че го включваме в категорията с храни към които сме пристрастени. В комбинация с бира, чипсът се яде до безкрай.

Пържени картофи (French Fries)

Пържени картофи

Много пристрастяващи и всички ги обичат. В комбинация със сос или сирене има опасност от прекаляване и преяждане. Така че пестете си силите и хапвайте в умерени количества.

Това бяха няколко от пристрастяващите храни, които ежедневно похапваме. Вероятно всички са съгласни с изброените и че трябва да консумират по-малко от тях. Уви, те са толкова пристрастяващи, че е почти невъзможно да сме умерени в употребата им.