0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

Храни, които ще Ви помогнат да се разхладите

Храни, които ще Ви помогнат да се разхладите

22.06.2016

Лятото е синоним на студени бири, аквапарк и сладолед. Ние правим всички тези неща, за да се охладим. Въпреки това, храни, които може да изглеждат като невероятен избор, имат обратен ефект. Според традиционната китайска медицина, съществуват “затоплящи храни” и “охлаждащи храни.” Говори се, че охлаждащите храни помагат за изчистване на топлинната енергия и токсините от тялото, докато затоплящите храни увеличават циркулацията на Чи енергия.

$article[

Краставиците имат невероятен хидратиращ ефект, а да останете добре хидратирани е от решаващо значение по време на топлите месеци. С нашата традиционна кухня, ние можем да използваме краставиците в салата, таратор или просто поръсена със сол. Така или иначе, ще пожънете успех.

$article[

Динята съдържа голямо количество вода и това я прави изключително полезна за горещите дни. През лятото охлаждащи храни като динята може да действат като вътрешен климатик, докато през зимата затоплящи храни като месо, подправки или зеленчуци могат да действат като вътрешно парно отопление.

$article[

Първоначално прасковите произлизат от Китай. Не само че по това време на годината те са вкусни, но също така съдържат витамини А и С. Тези витамини поддържат вашата кожа силна и еластична през горещите дни и под жаркото слънце. Освен това една праскова съдържа само около 30-50 калории.

$article[

Ябълките са част от нашата народна кухня. Те са много полезни и пълни с витамини, което ги прави много полезни за жегата през лятото. Тялото ви се зарежда с нужния нутриент, за да се чувствате по-добре. Доказано е, че една ябълка на ден намалява риска от заболяване с до 30%!

$article[

Ананасът е единственият известен източник на бромелаин. Този ензим се бори срещу възпаленията на тялото. Всеки е изпитвал дискомфорта от силно изгаряне на кожата, в тези случаи може да използвате суров ананас, за да се преборите с болката. Освен това той е силен антиоксидант и пречиства тялото от вредните вещества.

$article[

Лимоните имат невероятен охлаждащ ефект върху тялото и също така помагат за детоксикацията. Всеки знае колко е важно да се пие по 2 литра вода всеки ден, но обикновената вода е просто скучна. Все повече специалисти препоръчват приема на вода с лимонов сок против алергии и за повишаване на имунната система. Искате ли да сте с темпереатура, когато навън е 40 градуса? Не?Тогава грабвайте лимоните и си направете едно Smoothy!