0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

Кои са най-вкусните храни в Исландия?

Кои са най-вкусните храни в Исландия?

13.09.2017

Днес ще Ви разкажем малко за храната в Исландия. Ако решите да посетите тази така интересна дестинация, можете да се доверите на нашите изкушаващи предложения. Ето ги и тях:

Ханхакиьоу

  1. Ханхакиьоу (с буквален превод: провесено месо).

Исландия е прочута с агнешкото си месо. Ханхакиьоу е именно пушено агнешко, приготвено по традиционна рецепта. Хубавото, е че може да се хапва и от мюсюлмани. Агнешкото в Исландия е хубаво именно поради начина, по който отглеждат овцете. Те са свободни да се разхождат където пожелаят без никакъв контрол. Това им дава достъп до храна като свежи билки и трева.При приготвянето на самото месо се използват брезови клони, което допринася за отличителния вкус. Поднася се с картофи, грах или цвекло.

Всички видове риба

  1. Всички видове риба.

Тъй като рибата е била основно ястие в Исландия, можете да я откриете под всякакви видове и форми - прясна, пушена, супи, рибен стейк, рибни хапки и други. Отличително и известно ястие, което се приготвя в Исландия е именно рибна яхния. Поднася се с исландски ръжен хляб и масло.

Киотсуупа

  1. Киотсуупа.

Ястие приготвено отново с агнешко месо. Супа, чието съдържание включва картофи, моркови, лук, ряпа и билки от природата. Исландците казват, че това ястие се сервира наколко часа след приготвянето му. Така вкусът му става по-наситен и aроматен.

Това са топ три ястия, които задължително трябва да опитате ако отидете в Исландия. Приятно хапване!