0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

Коледна трапеза

Коледна трапеза

22.12.2017

Наближава един от любимите празници – Коледа. Суматохата, която предизвиква този празничен ден е голяма, но въпреки това някак подредена. Защо ли? Защото всеки знае какво търси. Освен подаръците за любимите хора и празничната украса, обаче има още един много важен въпрос, на който трябва да отговорим – Какво включва Коледната трапеза?

Трапезата за Коледа може да бъде традиционна, но също така и екзотична. Изборът зависи изцяло от Вашите предпочитания. По традиция обаче има няколко елемента, които трябва да се включат. Нека ги споменем с няколко изречения.

За Коледната трапеза са характерни ястия с месо. След постите се зареждаме с месни продукти. Дори хората, които не са спазвали постите свързват празничната трапеза с пържоли и кебап. Затова подгответе скарата от сега.

Друго традиционно ястие е бобената салата. Не само, че я има на всяка трапеза, но и тя е едно от любимите неща на малки и големи.

Пита за още по-сити гости. Прекрасни погачи се пекат по Коледа, можете да се възползвате от предложенията на пекарните или пък да направите своя собствена пита.

Казано накратно, уверете се че имате месо на трапезата и не забравяйте да приготвите лакомства за най-малките. Екипът на Le Chef Ви пожелава весели празници и прекрасни мигове.