0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

Най-разпространената кухня в света

Най-разпространената кухня в света

25.01.2018

Коя е най-разпространената кухня в света?

Няма да Ви изненадаме с отговора на този въпрос, защото всички знаят, че италианската кухня е най-разпространена (особено в Европа). Ястията приготвяни в Италия са различни за всеки регион на страната, което прави още по-интересно впечатление на посетителите й, а и не само.

В основата на италианската кухня стоят главно тестени ястия като пица, различни видове паста, брускети, сладолед и други. В тази статия ще Ви представим няколко ястия от италианската кухня, с които тя пленява хората по света.

Брускети

Брускети – семпли и вкусни!

Едно от традиционните ястия са именно брускетите. Тяхното съдържание включва домати, босилек, чесън и зехтин поставени върху препечена филийка.

Салата Карпезе

Салата Карпезе – традиционно и символично!

Съдържанието на салатата - сирене Моцарела, домати и листа от босилек, представят цветовете на знамето на Италия. Символично ястие, което носи аромат и наслада.

Фритита

Фритита – омлет, но не до там!

Този омлет по италиански почти прилича на пица. Запечен във фурна с прибавени – сирене, зеленчуци, месо... понякога дори картофи.

Затворено Калцоне

Затворено Калцоне!

Ястие известно и в България. Една калорична бомба, която ще те остави сит за доста време. Всеки знае пица „Калцоне” и всеки е чувал за нея.

Тирамису

Тирамису - сладко изкушение!

Вкусотия, която кара всеки да си оближе пръстите! Неговото съдържание включва – сирене Маскарпоне, какао, ванилия, шоколад и ликьор амарето.

Италианската кухня ще ви накара да се влюбите в храната и да преживеете всеки един вкус. Приятно хапване!