0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

Най-дългият сандвич

Най-дългият сандвич

20.04.2016

Най-дългият сандвич,измерен някога,е с умопомрачаващите 735 м (2411 фута ). Този гигант е направен от три екипа: GroupeNotreDameHazmieh – скаути на Независимост (Ливан), община Hazmieh (Ливан) и Mini-B- верига ресторанти (Ливан). Опитът се състоял в село Hazmieh, Бейрут, Ливан, на 22 май 2011 година. Сандвичът е започвал от Нотр Дам де SoeursАнтонините -училище и завършва на ElieStreet, в Hazmieh, Бейрут, Ливан. Ширината на сандвич е 12,5 cm, а общото измереното тегло е със смайващите 577.03 кг.

Общият брой на участниците от трите отбора, които са участвали в подготовката на сандвича,е 136. Те са го приготвили за малко повече от 22 часа.

Четири 4-колесни подвижни пещи са създадени специално за този опит, за да изпекат едно дълго и непрекъснато парче хляб. Тестото е било разделено на части и разточено, след което тези парчета са били съединени.

Този сандвич се състои от пилешки гърди, маруля, домати, кисели краставички, майонеза, червен оцет, сол, горчица, бял пипер, лимонов сок, кимион и кориандър.