0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

Най-опасните храни в света

Най-опасните храни в света

21.09.2017

Хората могат да бъдат много извратени когато става въпрос за храна. Сега ще Ви разкажем за няколко опасни деликатеси, които почитателите на екстремната кухня с удоволствие биха опитали.

Санакджи

Санакджи

Деликатес, който можете да откриете в Корея. Санакаджи е ястие от октопод, чийто пипала са нарязани и все още се движат. Съветът ни е да дъвчете бързо, защото има шанс да Ви задушат с ловките си движения.

Риба Фугу

Риба Фугу

Вероятно сте чували за японската риба балон (Фугу), която е много отровна. Изключително малък брой специлисти имат умения и разрешение да пригодят тази риба за консумация.

Кървави миди

Кървави миди

Изключително токсични и пълни с вируси. Около 15% от хората, които са консумирали този деликатес са се заразили. Опасни, но вероятно вкусни.

Касу Марцу

Касу Марцу

Пренасяме се в Сардиния, където си похапват сирене с червеи. Този деликатес се яде докато червеите в него са живи (когато умрат е опасно за консумация.)

Номура

Номура

Една много отровна медуза в Япония, която се приготвя по специален начин. Ако не са отстранении отровните части екстремното Ви кулинарно пътуване ще приключи много бързо.

Както вече казахме хората могат да бъдат много извратени относно менюто си. Ние пък, предпочитаме да заложим на безопасното и приготвяме вкусни сандвичи без опасни съставки.