0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

Най-скъпите храни в света!

Най-скъпите храни в света!

13.04.2017

Деликатесите по света могат да бъдат изумително впечатляващи, както на вкус, така и на стойност. Сега ще Ви разкажем за най-скъпите удоволствия, задоволяващи не само апетита, но и сетивата. Пригответе се за безумно скъпи ястия, които ще Ви оставят без думи. Ето ги и тях:

Най-скъпите поничнки

  1. Понички с ядливо злато

Истинско златно изкушение са поничките, чието съдържание ще Ви шокира. Плънката им се състои от сметана, сладко от горски плодове, бели трюфели и парченца ядливо злато. Ако сте решили да опитате това удоволствие, то ще Ви струва само $1000.

Най-скъпата пица

  1. Пица „Miss Verdun“

Следващото ястие е пица "Miss Verdun", която се приготвя в Монреал (Канада). Нейното съдържание включва едни от най-скъпите съставки: хайвер, омар, бели трюфели и 24-каратово покритие от злато. Цената ѝ възлиза на $4250. Вероятно ще ви излезе по-евтино да отидете на екскурзия.

Най-скъпият хайвер

  1. Най-скъпият хайвер в света

Най-скъпият хайвер в света можете да опитате в Лондон (Caviar House & Prunier). Той е изключително рядък и именно поради тази причина е толкова скъп. Този вид хайвер идва от Иран и се продава в прелестна златна кутия. Два килограма от от това великолепно рибно изкушение струват $25000.

Трюфел

  1. Трюфел

"Черешката на тортата" са трюфелите, които са най-скъпата храна в света, тъй като се събират изключително трудно. Най-скъпият бял трюфел е продаден за $160000, а неговото тегло е било 1,5 килограма.

Храната е скъпо удоволствие, което определено ще Ви накара да се почувствате добре. Именно поради тази причина ние си имаме цяла селекция от вкусни кесадии и сандвичи, с които да заситим апетита също толкова добре, дори и без ядливо злато и трюфели.