Съвети от световната кухня
15.04.2018
Днес ще Ви разкажем за няколко вкусни и същевременно полезни съвети от световната кухня. Ако не сте чували за тях, ние ще поправим този факт и евентуално ще Ви насочим към някоя нова мечтана дестинация, която да посетите.
- Испания – гореща и страстна!
Любителите на големи порции трябва да бъдат уведомени предварително, че в гореща Испания няма да открият такава. Испанците обичат да похапват малки порции от различни видове ястия. Разнообразието успява да засити техния глад и същевременно да предпази организма от преяждане. Това, на което испанската кухня ни учи е да хапваме малки количества храна, за да ни бъде по-вкусно и същевременно полезно. - Изискана Италия!
Италия е сред първенците в кухнята. Освен, че ястията им са вкусни, те са и добре обмислени. Италианците не използват трапезна сол в кухнята, те предпочитат морската сол. И двете разновидности съдържат еднакво количество натрий, но морската сол е по-солена и ефекта от нея е по-голям. Малко количество, по-ефективен резултат. Съветът от любима Италия е да заменим трапезната сол с морска, така с една щипка ястието ще бъде перфектно овкусено. - Индия и Близкия Изток!
Много важно за едно ястие е да е добре овкусено. Именно това е съветът на Близкия изток. Подправките са от изключителна важност както за доброто приготвяне на храната, така и за здравето на човек. Добрият подбор на аромати ще ви помогне дори да изключите солта от менюто си. - Япония – ястия на пара!
В Японската кухня често се приготвят ястия на пара, като за целта се използват бамбукови кошници. Този процес е сравнително лесен и не отнема много време. Приготвената по този начин храна спомага за запазването на полезните качества на зеленчуците и освен това ги прави крехки и приятни за консумация. Вкусно и полезно! - Здравословно от Африка!
Важно място в традиционната Африканска кухня заемат пълнозърнестите храни. Някои от традиционните ястия са например ориз и салата от пшеничени зърна. Съветите от африканската кухня са да избираме повече пълнозърнести продукти, защото освен че са здравословни са и много хранителни.
Разнообразните съвети от кулинарите по света са ценни за здравето и доброто храносмилане на организма. Разбира се полезните храни приготвени по определен начин са вкусни и засищащи. Хапвайте разумно!