Сос салца – мексиканското чудо!
Днес ще си говорим за един от най-известните сосове, именно сос салца. Пикантен и типичен за мексиканската кухня, този сос си подхожда почти с всичко. Разбира се той е предпочитан от любителите на пикантните храни, но като лека добавка би бил точен избор и за хора, които не са особени фенове на лютото. Ето и една рецепта, която ще Ви отведе директно в рая на салцата.
Рецепта за сос „Салца”
Първото нещо, което трябва да направите е да организирате своите продукти и да ги приготвите. Като за начало изпечете няколко чушки и ги обелете. След това с помощта на кухненски робот пасирайте няколко домата, изпечените чушки, чесън, лук, лимонов сок, зехтин, чили, черен пипер и няколко стръка магданоз. И толкова, сосът е готов!
Можете да прибавите сос салца към различни чипсове, начос, порции с месо... общо взето каквото пожелаете. Не забравяйте, че на първо място е личният Ви вкус. Затова регулирайте количеството на всяка съставка от соса по Ваш избор. Приятно хапване!