0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

Внимание – чедър в кухнята!

Внимание – чедър в кухнята!

23.01.2017

Сиренето с дупките или казано на езика на кулинарите – чедър, е добавка придаваща на гозбата завършен вид. Кулинарите знаят къде да вмъкнат ароматният чедър, а вкусът в края на процеса си заслужава чакането.

Причина за нарастващия брой почитатели на английското сирене се крие в променливия му характер. Чедърът има различни вкусове в зависимост от периода си на зреене. Бялото сирене чедър, например, се слави със силен аромат, докато опушените видове са по-меки, оставящи послевкус.

Чедър

Примесено с различни съствки, сиренето чедър допринася за ароматен привкус на цялостния вид. Много известно в кулинарните среди, а също и сред почитателите на изисканите аромати. Подходящо за сандвичи, супи сосове и други. А в съчетание с вина като савиньон блан, каберне совиньон или шардоне ще Ви остави приятно замаяни.

Произхожда от югозападна Англия, но днес се произвежда по цял свят. Оформя се на пити, като консистенцията му е твърда и наситена.

Много ароматен и докосващ сетивата, чедърът е сред най-известните сирена в света. Вкусът му се запомня лесно, а веднъж усетиш ли присъствието му в някое ястие, непременно ще опиташ пак.