0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

Защо храната ни прави щастливи?

Защо храната ни прави щастливи?

19.02.2017

Тайната на вечно усмихнатите хора се крие в храната. Доказано е, че вкусните храни допринасят за доброто настроение и положителните мисли.

Правило ли Ви е впечатление, че когато сте в лошо настроение поглъщате много повече храна от нормалното. Най-вече шоколадови и захарни изделия. Това е знак за липса на химични елементи, които буквално подобряват настроението. Сега ще Ви споделим няколко храни, които стимулират щастие, ето ги и тях!

Картофи

Независимо дали сте на диета не спирайте да включвате в менюто си картофите. Благодарение на тях в организма се отделя серотонин, който е отговорен за състоянията на еуфория.

Авокадо

Доказано, е че авокадото спомага за повишаване на ендорфините. Добра причина даваща отговор на въпроса „Какво харесват мексиканците в авокадото“, че си хапват толкова много гуакамоле и в следствие танцуват ли танцуват.

Люта храна

Колкото по-люто, толкова по-щастлив си. В лютивите храни се съдържа ендорфин. Така, че хапвайте чили, табаско, уасаби и каквото и каквото Ви е под ръка.

Мастни аминокиселини

Много важна част от менюто са продуктите съдържащи мастни аминокиселини. Те подпомагат за по-здравословен начин на живот, а в следствие на това и повече усмивки.

Хапвайте повече от храните, които обичате и щастието ще е на доста по-високо ниво. И все пак не прекалявайте с вредните изкушения, защото здравето е не по-малко важно!