0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

Защо сте гладни дори и след обяд?

Защо сте гладни дори и след обяд?

22.02.2018

Третата причина може да ви изненада!

На всеки се е случвало да огладнее веднага след като е приключил с обяда си. Може дори да се е случило след последната хапка от вкусната порция. Или пък 45 минути след това, когато ожесточено скролвате в инстаграм някоя страница за храна. Истината, е че дори и след добре балансиран обяд може да се появи състояние на глад и си има причини за това.

Със сигурност Ви е сполитало това въпросно явление(знам, че със сигурност сполита мен доста често), ето и няколко довода, в които да потърсите причината за него.

1. Не сте хапнали достатъчно.

Много често хората, които се хранят здравословно остават гладни дори и след обедната дажба. Трябва да знаете, че малка порция салата или печени зеленчуци, не би свършила работа! Обедното меню следва да е най-обилното за целия ден, тъй като то дава сили и енергия за останалата част от деня.

Запомнете, че здравословната храна не означава по-малко храна. Хапвайте малко повече за да имате сили за останалата част от деня.

2. Не сте хапнали нещо с повече протеини и мазнини.

Здравословните мазнини и протеини те карат да се чувстваш удовлетворен и сит. Те са като Рос за Рейчъл, като сирене за макарони – няма как да имаш едното без другото. Мазнините и протеините са важни защото се разграждат бавно в организма и те държат сит дълго време.

3. Храните се прекалено бързо.

Когато сме забързани в ежедневието си хапваме бързо и забравяме да дъвчем добре. Бързият прием на храна води до заблуда за бързо засищане, следователно Вие си мислите, че сте се нахранили, но реално не сте.

Вместо да поставяте рекорд по най-бърза обедна почивка се опитайте да дъвчете малко повече и да се наслаждавате на храната. Така и усещането за ситост ще продължи по-дълго време.