0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

3 от най-известните готвачи в света 2

3 от най-известните готвачи в света 2

23.10.2019

След като Ви представихме 3 от най-богатите готвачи в света, решихме да продължим поредицата и да Ви представим още 3 изключително известни и добре платени представители на кулинарния свят.

Емерил Лагас (50 млн. годишно)

Емерил Лагас

Американски готвач и ресторантьор, също така и телевизионна личност. Емерил Лагас е личност известна с драматичния и екстравагантен усет. Книгите, които пише са изпълнени с богати и разнородни рецепти, вдъхновени от кухните на различни държави.

Пол Бокюз (185 млн. годишно)

Пол Бокюз

Следващият готвач, който ще Ви представим е с френски произход и е известен с иновативните си методи и подходи в готвенето. Целта на Пол Бокюз е да популяризира използването на свежи зеленчуци в кулинарията. Успехът му бива високо оценен на световно ниво. Той е създател на много рецепти, една от които е супата от трюфели.

Джейми Оливър (400 млн. годишно)

Джейми Оливър

Име, което няма как да не сте чували - Джейми Оливър. Един от най-младите готвачи, също и най-богатия. Той е известен с участието си в телевизионни предавания, също така и с книгите си, които биват продавани като топъл хляб. През 2005 г. стартира кампанията Feed Me Better, която има за цел да накара сънародниците си да се хранят по-здравословно.

Всеки от кулинарните личности, които Ви представихме е лице на световната кухня и е посветил живота си на създаване и развиване на кулинарната история. Това ги прави хора за подражание и възхищение.