5 вредни комбинации от храни 2
След като разгледахме няколко вредни комбинации от храни в статията 5 вредни комбинации от храни, решихме да разнищим още малко темата. Не винаги отделяме време да потърсим информация относно влиянието на храните, които комбинираме в ежедневието си. Тази информация от своя страна е много важна за здравето ни, именно поради тази причина е добре да се запознаем със следващите 5 вредни комбинации от храни.
- Храни, изпържени със зехтин.
Зехтинът е полезен, когато е натурален. Не си мислете, че когато изпържите храна в него, обядът Ви ще бъде здравословен. Полезните вещества от зехтина изчезват при подобна обработка.
- Киви и прясно мляко.
Тази комбинация е вредна, защото плодовете както споменахме в предната статия за вредни комбинации, се преработват по-бързо в сравнение с млякото. Това води до ферментация вследствие, на която се получават болки в стомаха.
- Диетични напитки с алкохол.
Ако обичате да пиете тази комбинация, не се учудвайте от сутрешния махмурлук. Диетичните напитки се абсорбират по-бързо, а това допринася за по-лесно усвояване на алкохола.
- Вино и десерти.
Ако сте от тези хора, които се наслаждават на тази комбинация е хубаво да прочетете това. Алкохолът стимулира производството на инсулин, а в комбинация с десерта ще доведе до наддаване на килограмите.
- Течности по време и веднага след хранене.
Всяка течност в стомаха разрежда стомашните киселини, които тялото е произвело за разграждане на храната. За да спомогнете на храносмилателната дейност, пийте течности 30 минути след като сте свършили с храненето.