0700 900 90
От света на кулинарията

Интересно

Тайната на невероятния вкус на сандвичите на Le Chef

Тайната на невероятния вкус на сандвичите на Le Chef

11.08.2016

Краят на работния ден e.. Вече си мечтаеш за това как ще се прибереш у дома и ще хапнеш нещо вкусно, за да заситиш глада, който си изпитвал през работния ден. Познато, нали? Повечето от нас се стремят към това да поддържат форма и да подбират храната, която консумират. Особено през лятото… Много често хората свързват здравословната храна със задушени безвкусни броколи и слабо овкусено гриловано пилешко месо. Колко скучно! Но много малко от нас не си дават сметка, че зад истинската красота на едно ястие стоят сосовете, с които то бива поднесено. Един от най-добрите начини, с които можете да прибавите щипка „вкус”, докато се опитвате да поддържате форма, са леките сосове, които да превърнат едно ястие в празник за сетивата на всеки почитател на вкусната храна.

$article[

Но нека първо поговорим малко за сандвичите… е, добре де, ще включим и сосовете. Част от чара на това да хапнеш по време на своята обедна почивка, се крие в сандвичите. Е, разбира се, всеки от нас може да си приготви сандвич и у дома, но не всеки е достигнал до факта, че тайната съставка за това да обикнете един сандвич, е в соса, който върви в допълнение към него.

Тук имаме и един съвет за Вас - за да станете истински нинджи в кухнята, научете се първо как да приготвяте и използвате правилно сосовете като професионалисти.

$article[

Шеф готвачите са мастъри по отношение на ефективността в кухнята- повече вкус, с по-малко усилия. Не искате ли това да е и Вашето мото? Правилният сос може да изстреля едно ястие в небесата – само трябва да се подбере спрямо съответния сандвич и съставките в него и след това да бъде приготвено както трябва. Voila!

Сега нека поговорим и за нашата любов към храната… Още, когато Le Chef се появи като идея, ние мечтаехме да променим представата за сандвичите, от нещо не толкова здравословно, в храна, приготвена с много любов, с продукти, грижливо подбрани и приготвени. Наша максима, която се стремим да следваме, е че тайното ни оръжие си остават специално приготвените сосове, гарнирани към сандвичи ни. На вашето внимание представяме няколко от тях – сосове, превърнали се в едно страхотно допълнение към сандвичите, които всички така обикнаха:

$article[

Сос Песто Дженовезе – този ароматен зелен на цвят сос , дължи името си на начина, по който бива приготвен с помощта на мраморен или дървен хаван. Италианската дума за „трошене” и „смазване” е „pestare”. В днешно време ние сме по-склонни да си купим този сос в бурканче направо от супермаркета, вместо да си го приготвим сами вкъщи, което се оказва изненадващо лесно. Въпреки че изглежда доста мазно като консистенция, тъй като е направено от зехтин, ядки и пармезан, тези мазнини са полезни. Своят запомнящ се аромат дължи на босилека и чесъна, с които се приготвя. Пестото е перфектно допълнение към сандвичи, ястия с паста, морски деликатеси, яйца, месо или просто намазано върху препечен хляб. Грил сандвичът, на който смятаме, че този сос пасва най-добре, е нашият грил сандвич Куатро Формаджи. Заслужава си да го опитате :)

$article[

Сос Айоли – този сос е гъст чеснов сос, често сравняван с майонезата поради сходство с нейната текстура. Айоли е средиземноморски сос, направен от чесън и зехтин, а в някои региони се приготвя и с яйца. Можете да го откриете като завършваща нотка на нашите грил сандвичи с шунка и кашкавал, Куатро Формаджи, луканка и кашкавал, патата, пилешко печено, роял, специалитет Le Chef, шиш кебап и шунка и кашкавал. Общо взето един от любимите ни сосове!

$article[

Сос Салса Роса или преведено на български език розов сос – Сос, който се приготвя с доматено пюре, горчица, ябълков оцет, сок от половин лимон и майонеза. Със своя екзотичен вкус, той е подходящ за ястия с риба и морски продукти. При нас той е завършващ елемент на сандвичите ни с бекон и кашкавал, луканка и кашкавал, патата, пилешко печено, Роял, специалитет Le Chef със сандвич с шунка и кашкавал.

$article[

Чеснова паста – Тази паста е вкусна и лесна за приготвяне. Единствените продукти, от които се нуждаете, са чесън, олио и сол. А вкусът е просто неустоим. Нейният страхотен вкус намира място в сандвичите ни патата, пилешко печено, специалитет Le Chef, хумус и шиш кебап. Ммм… фантазия!

$article[

Хумусът представлява паста, направена от нахут и сусамов тахан в допълнение със зехтин, чесън, червен пипер и лимонов сок. Ястието е изключително популярно в целия Близък изток със своите екзотични и запомнящите се вкусови нотки. Тази екзотична паста присъства в сандвичите ни шиш кебап и хумус. Задължително трябва да го опитате!

И така.. поговорихме за нас, за нашите сандвичи и най-вече за сосовете, с които се гордеем! Но в крайна сметка най-важните за нас си оставате Вие – хората, дали шанс на Le Chef още от неговото начало и превърнали идеята за сандвичите в нещо вкусно, здравословно или казано с една дума: МАГИЯ!