Тайната на невероятния вкус на сандвичите на Le Chef
Краят на работния ден e.. Вече си мечтаеш за това как ще се прибереш у дома и ще хапнеш нещо вкусно, за да заситиш глада, който си изпитвал през работния ден. Познато, нали? Повечето от нас се стремят към това да поддържат форма и да подбират храната, която консумират. Особено през лятото… Много често хората свързват здравословната храна със задушени безвкусни броколи и слабо овкусено гриловано пилешко месо. Колко скучно! Но много малко от нас не си дават сметка, че зад истинската красота на едно ястие стоят сосовете, с които то бива поднесено. Един от най-добрите начини, с които можете да прибавите щипка „вкус”, докато се опитвате да поддържате форма, са леките сосове, които да превърнат едно ястие в празник за сетивата на всеки почитател на вкусната храна.
Но нека първо поговорим малко за сандвичите… е, добре де, ще включим и сосовете. Част от чара на това да хапнеш по време на своята обедна почивка, се крие в сандвичите. Е, разбира се, всеки от нас може да си приготви сандвич и у дома, но не всеки е достигнал до факта, че тайната съставка за това да обикнете един сандвич, е в соса, който върви в допълнение към него.
Тук имаме и един съвет за Вас - за да станете истински нинджи в кухнята, научете се първо как да приготвяте и използвате правилно сосовете като професионалисти.
Шеф готвачите са мастъри по отношение на ефективността в кухнята- повече вкус, с по-малко усилия. Не искате ли това да е и Вашето мото? Правилният сос може да изстреля едно ястие в небесата – само трябва да се подбере спрямо съответния сандвич и съставките в него и след това да бъде приготвено както трябва. Voila!
Сега нека поговорим и за нашата любов към храната… Още, когато Le Chef се появи като идея, ние мечтаехме да променим представата за сандвичите, от нещо не толкова здравословно, в храна, приготвена с много любов, с продукти, грижливо подбрани и приготвени. Наша максима, която се стремим да следваме, е че тайното ни оръжие си остават специално приготвените сосове, гарнирани към сандвичи ни. На вашето внимание представяме няколко от тях – сосове, превърнали се в едно страхотно допълнение към сандвичите, които всички така обикнаха:
Сос Песто Дженовезе – този ароматен зелен на цвят сос , дължи името си на начина, по който бива приготвен с помощта на мраморен или дървен хаван. Италианската дума за „трошене” и „смазване” е „pestare”. В днешно време ние сме по-склонни да си купим този сос в бурканче направо от супермаркета, вместо да си го приготвим сами вкъщи, което се оказва изненадващо лесно. Въпреки че изглежда доста мазно като консистенция, тъй като е направено от зехтин, ядки и пармезан, тези мазнини са полезни. Своят запомнящ се аромат дължи на босилека и чесъна, с които се приготвя. Пестото е перфектно допълнение към сандвичи, ястия с паста, морски деликатеси, яйца, месо или просто намазано върху препечен хляб. Грил сандвичът, на който смятаме, че този сос пасва най-добре, е нашият грил сандвич Куатро Формаджи. Заслужава си да го опитате :)
Сос Айоли – този сос е гъст чеснов сос, често сравняван с майонезата поради сходство с нейната текстура. Айоли е средиземноморски сос, направен от чесън и зехтин, а в някои региони се приготвя и с яйца. Можете да го откриете като завършваща нотка на нашите грил сандвичи с шунка и кашкавал, Куатро Формаджи, луканка и кашкавал, патата, пилешко печено, роял, специалитет Le Chef, шиш кебап и шунка и кашкавал. Общо взето един от любимите ни сосове!
Сос Салса Роса или преведено на български език розов сос – Сос, който се приготвя с доматено пюре, горчица, ябълков оцет, сок от половин лимон и майонеза. Със своя екзотичен вкус, той е подходящ за ястия с риба и морски продукти. При нас той е завършващ елемент на сандвичите ни с бекон и кашкавал, луканка и кашкавал, патата, пилешко печено, Роял, специалитет Le Chef със сандвич с шунка и кашкавал.
Чеснова паста – Тази паста е вкусна и лесна за приготвяне. Единствените продукти, от които се нуждаете, са чесън, олио и сол. А вкусът е просто неустоим. Нейният страхотен вкус намира място в сандвичите ни патата, пилешко печено, специалитет Le Chef, хумус и шиш кебап. Ммм… фантазия!
Хумусът представлява паста, направена от нахут и сусамов тахан в допълнение със зехтин, чесън, червен пипер и лимонов сок. Ястието е изключително популярно в целия Близък изток със своите екзотични и запомнящите се вкусови нотки. Тази екзотична паста присъства в сандвичите ни шиш кебап и хумус. Задължително трябва да го опитате!
И така.. поговорихме за нас, за нашите сандвичи и най-вече за сосовете, с които се гордеем! Но в крайна сметка най-важните за нас си оставате Вие – хората, дали шанс на Le Chef още от неговото начало и превърнали идеята за сандвичите в нещо вкусно, здравословно или казано с една дума: МАГИЯ!